درحال بارگذاری...

اموزش ساده پیوند کاکتوس

دسته بندی: بلاگ پروازیاران سیرنگ

اموزش ساده پیوند کاکتوس


اموزش ساده پیوند کاکتوس

اموزش ساده پیوند کاکتوس


اموزش ساده پیوند کاکتوس 

 

 

برای پیوند به چه وسایلی نیاز داریم؟

 

اگر می خواهید از تیغ های کاکتوس در امان باشید حتما با دستکش کار کنید. برای اطمینان بیشتر، از پنس یا یک انبر کوچک هم استفاده کنید، چون می توانید با آن خارهای ریزی را که در دست تان فرومی رود، درآورید. موچین می تواند همان کار پنس را بکند، به شرطی که فقط مخصوص این کار باشد، نه سایر امور. برای برش هم از یک چاقوی تیز یا تیزبر (کاتر) باید استفاده کرد؛ آن هم هر چه تیزتر بهتر. کش لاستیکی مرغوب هم به عنوان نگهدارنده پیوند از ابزار اصلی کار است. الکل برای ضدعفونی چاقو یادتان نرود.

 

 

 

چطور عمل پیوند را انجام دهیم؟

 

قبل از هر چیز چاقو یا تیزبر را با الکل ضدعفونی می کنیم. فراموش نکنید برای هر بار پیوند باید این کار را انجام دهید تا بیماری از کاکتوسی به کاکتوس دیگر منتقل نشود. پایه باید سالم باشد تا بتواند پیوندک را تحمل کند. قسمت انتهایی سر پایه را به صورت افقی برش می زنیم. اگر چاقو کند باشد این بخش موقع برش کمی لهیده می شود و ممکن است پیوند، خوب نگیرد. بعد لبه های کناری پایه را از بغل به صورت اریب می زنیم. حالا دیگر سطح مقطع پایه که اول گرد بود چیزی شبیه هشت وجهی شده است. اگر این لبه ها را نزنیم چند روز بعد که سطح برش خشک و چروکیده می شود، پیوندک پس می زند. دوباره چاقو یا تیزبر را ضد عفونی می کنیم و می رویم سراغ انتخاب و برش پیوندک. قطر پایه و پیوندک باید متناسب و همسان باشد تا آوندهایشان خوب با هم چفت شود و احتمال پیوند خوردن شان بالا برود.

 

این تناسب با چشم به راحتی قابل تشخیص است. حتی بهتر است پایه کمی بزرگ تر از پیوندک باشد، چون بعد از پیوند، پایه رشد جزئی دارد و این پیوندک است که رشدش سریع تر است، پس باید پایه توانایی نگهداری آن را داشته باشد. یکی از دلایل بدشکلی (دفرمه شدن) کاکتوس ها بعد از پیوند، همین انتخاب غلط اندازه این دو است. پیوندک را از روی کاکتوس هایی که به قول خودمان بچه کرده اند با پنس برمی داریم و لایه نازکی از کف آن را با چاقوی تیز یا تیزبر می بریم و آن را روی پایه می گذاریم. دقت کنید که باید حلقه آوندی پایه و پیوندک را با هم میزان کنیم و حتما کمی پیوندک را روی سطح پایه بلغزانیم تا هوا بین محل پیوند نرود.

در آخر کار هم، چند تا کش دور گلدان می اندازیم به طوری که از بالای پیوندک رد شود و کل ارتفاع گلدان را در برگیرد. یک دانه کش جوابگو نیست بلکه باید چند تا کش باشد تا از همه طرف پیوندک را محکم نگه دارد و سریع تر بتواند جوش بخورد. این کش انداختن دور گلدان دقیقا مثل بخیه کردن است. خوب که بخیه بخورد پیوند هم خوب می گیرد. برای گلدان های بزرگ می توان به جای کش از وزنه استفاده کرد. به این صورت که دو طرف نخ را وزنه می بندیم و از روی پیوندک آویزان می کنیم.

 

بعد از پیوند چه کارهایی باید بکنیم؟

 

پای گلدان را آبیاری می کنیم، چون پایه قوی است و نیاز آبی اش نسبت به پیوندک بیشتر است. اگر پای گلدان خشک باشد پایه، آب پیوندک را به خود می کشد و آن را خشک می کند ولی درصورتی که سیراب باشد برای آب سراغ پیوندک نمی رود. دقت داشته باشید موقع آبیاری، آب روی محل پیوند نریزد. آبیاری آن به 2 شکل است؛ یا آبیاری مستقیم با آبپاش و یا گذاشتن گلدان در یک ظرف آب که روش دوم مطمئن تر است و خوب گلدان را سیراب می کند. تجربه ثابت کرده است اگر پایه کاکتوس از یک هفته قبل از پیوند تشنگی ببیند، راحت تر پیوند را جذب می کند و این باعث افزایش درصد موفقیت پیوند خواهد شد.

 

چه زمانی پیوند می گیرد

 

این زمان بستگی به نوع پایه کاکتوس دارد، ولی معمولا طی یک هفته پیوند می گیرد و ما می توانیم کش را از روی آن برداریم تا پیوندک آزاد شود. اگر کش بیش از حد بماند بر اثر فشار وارده به پیوندک آن را خراب می کند.


علیرضا رحیمی، تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۱۸


اموزش ساده پیوند کاکتوس کاکتوس پیوند علیرشا رحیمی

این مطالب را هم بخوانید!

سوسک سرشاخه خوار و راه های مبا...

این حشره یکی از گونه های خسارت زا برای شاخه های درختان میوه و جزء خطرناک ترین حشرات چوبخوار میباشد.

ادامه مطلب »

چگونگی تغییرات آب و هوا بر محص...

آیا میدانید برای چگونگی تغییرات آب و هوا بر محصولات کشاورزی و استراتژی های پیشگیری با آن چه باید کرد؟ تغییرات آب و هوایی اخیر، تأثیرات جدی بر محصولات کشاورزی داشته است. این تغییرات ممکن است باعث افت کیفیت و کمیت محصولات شده، با افزایش دما، کاهش بارش و تغییر الگوهای هواشناسی. برای پیشگیری از این اثر...

ادامه مطلب »

تاثیر سریع ورمی کومپوست

این مطلب توسط پروازیاران سیرنگ منتشر شده است

ادامه مطلب »

در سراسر ایران با کاربران حرفه‌ای

عملیات کارشناسان سیرنگ

استان مازندران
استان گلستان
استان آذربایجان

+98 21 4417 9162

مدیر فروش داخلی 107

+98 21 4417 9168

کارشناس فروش 1 - داخلی 101

+98 21 4417 9112

کارشناس فروش 2 - داخلی 102

+98 21 4417 9218

کارشناس فروش 3 - داخلی 103

+98 21 4417 9234

مدیر ترویج - داخلی 108

+98 21 4417 9228

خدمات پس از فروش - داخلی 116